Nieuw bij autotemp Leeuwarden: Waterpompen

De introductie omvat meer dan 150 waterpompkits en ruim 600 waterpompen als aparte vervangingsonderdelen. Alleen al het nieuwe assortiment waterpompkits maakt een vervanging mogelijk op ruim 90%van het West-Europese wagenpark, met een door een distributieriem aangedreven waterpomp. Behr Hella Service staat voor een optimale beschikbaarheid en een uitmuntende service.

Waterpompen en -kits van Behr Hella Service voldoen aan de strengste eisen. De kwaliteit van een OEM-leverancier geldt als standaard voor het gehele assortiment.

Waterpompen zijn een belangrijk onderdeel van het koelcircuit en daarom een van de meest gevraagde vervangingsonderdelen. De nieuwe kits van BHS bevatten behalve de waterpomp (waar nodig met O-ringen of andere afdichtingen) ook alle, voor de aandrijving noodzakelijke, distributieriemen, span- keer- en geleiderollen en trillingsdempers. Dit voorkomt een tijdrovende zoektocht naar de juiste onderdelen en biedt een complete oplossing voor de werkplaats. Met de introductie van de waterpompkits en waterpompen kan BHS een compleet programma thermomanagement onderdelen leveren.

De levensduur van waterpompen is afhankelijk van de volgende factoren:

  • Juiste installatie
  • Onderhoud van het koelsysteem
  • Kwaliteit van de koelvloeistof
  • Conditie en werking van het gehele systeem

Slecht onderhoud, verkeerd gebruik van de koelvloeistof en corrosie kunnen onherstelbare schade aan de waterpomp toebrengen. Een defect aan de waterpomp is herkenbaar aan onder andere: vreemde geluiden, een lekkage en oververhitting van de motor.

Het is aan te bevelen bij vervanging van de distributieriem ook de waterpomp mee te vervangen. Alle onderdelen van de waterpompkits van BHS zijn perfect op elkaar afgestemd, waardoor deze één geheel vormen.

Klik hier voor de folder over waterpompen en waterpompkits.